Seneste hitlister:

CB Urbanized Fre. 08. december 2023 - 00:05

CB The Rock Fre. 08. december 2023 - 00:04

vancairo Fre. 08. december 2023 - 00:03

CB Critic-Alt Tors. 07. december 2023 - 00:05

CB 25+ Tors. 07. december 2023 - 00:04

Brugernavn:
Kode:

Opret profil (Register)

Kontakt

Artist: Titel:

Hittips

Uge 47 - 2014

Marc Reason - Sandstorm 2k15 Tyskland
(Dance/Electronica/House)

Philip | Søndag den 23. november 2014 kl. 06:43

Det er snart 15 år siden, finske Ville Virtanen havde sit store hit på dansegulvene i Europa med nummeret "Sandstorm". Det var i foråret 2000. Selv om der kom et par småhits fra ham efterfølgende, forblev "Sandstorm" et one hit-wonder.

 

Nu er det en fyr der kalder sig Marc Reason, der har taget den op igen, og hans version har bevæget sig op ad den tyske DJ-Playlist gennem den sidste måneds tid.

Den ligger tæt op ad originalen; noget nyt bliver der ikke rigtigt tilføjet nummeret. Men på den anden side set: Hos mig kan den nu godt klare denne "genudsendelse". Originalen blev i øvrigt nr. 2 på min årsliste i 2000.

Gubis | Søn. 23. november 2014 kl. 15:07

Jeg skulle lige til at rette dig, da jeg ikke mente det var Virtanen som udgav Sandstorm.. Lige indtil at jeg fandt ud af, at det er hans rigtige navn aka Darude.. :-)

Philip | Søn. 23. november 2014 kl. 15:19

Ja, jeg glemte lige at tilføje "a.k.a. Darude" i min anmeldelse.

Pharfar - Jeg Er Sulten Danmark
(Pop)

vancairo | Søndag den 23. november 2014 kl. 06:43

Efter 2-3 uger ude, uden at ramme listerne er Pharfar nu klar med upload og video af sit nyeste singleudspil "Jeg Er Sulten".

En hurtig beskrivelse kunne være Same Ol', Same Ol' krydret med lidt Kato-agtigt Yeah-Yeah.

Recepten på med sludrelyrik om at score i byen er ikke ligefrem ny fra Pharafr, men har dog langt fra virket på de seneste par singler der ikke er blevet hits.

Men med lidt flere Dancebeats på det nye udspil her, er der måske netop mulighed for at få et julefrokosthit ud af det - hvem ved!

Det siger mig så absolut intet, men masser af airplay kan gøre underværker, sådan at undertegnede såmænd synger med på "Fugle" fra Djämes Braun - og så kan hvad som helst ske!:-)

Og omkvæddet her, kunne sagtens blive en landeplage, hvis nummeret får chancen. Men som sagt, så er det ikke specielt nyskabende i forhold til Pharfar's seneste mange udspil.

Boyzone - Reach Out (I´ll Be There) Irland
(Pop)

vancairo | Søndag den 23. november 2014 kl. 06:43

Det gør næsten fysisk ondt det her!!

Det aldrende boyband Boyzone er klar med coveralbummet Dublin To Detroit ... her op til julesalget!

Der er tale om en bunke af de fedeste motownklassikere - og ja, en hel del af undertegnedes All-Time-Fave's.

Men - det er simpelthen for åbentlyst og kender man Boyzone's lyd, ja så ved man allerede hvordan coverversioner lyder inden man hører dem - fordi, man har hørt masser af coverversioner fra Boyzone tidligere - med præcist den samme production.

Jeg kan egentligt godt lide det irske boyband og sammenlagt med mine favorit Soulnumre, burde det jo være et Match Made In Heaven. Men i stedet virker det bare lidt trist og afdanket.

Albummet skal såmænd nok sælge rigtigt godt op til jul uanset. For trods det letgennemskuelige og det lidt discountagtige i det. Ja, så er det (af en eller anden grund) coveralbums og Greatest Hits-udgivelser der promotes og reklameres for i stor stil af pladeselskaberne i månederne op til jul.

Dels er det for at finde gaver til mor og mormors musiksamling, men det er også en let måde at tjene lidt ekstra penge på, uden egentligt at gøre så meget arbejde ud af det.

Man fristes dog alligevel til at synes de penge til at reklamerer for dette, ville være brugt ved at gøre opmærksom på nye kunstner og musik:-)

Nå, men her er det Four Tops-klassikeren "Reach Out (I'll Be There") i Boyzone's version.

Et nummer der i øvrigt tilbragte tre måneder på ChartBase Top-100 sidste efterår, efter at have været HitPick under navnet "I'll Be There (J'Anttendrai)" i Vigon Bamy Jay's version. En version der er niveauer bedre end denne!

Men er man fan af Ronan Keating og hans vocal og i det hele taget af Boyzone, ja så er dette slet ikke så slemt - sikkert.

Et lille plus er også at Mikey Graham for lov at synge lead et par steder, hvilket nærmest passer bedre til genren, end Keating - og så i øvrigt at se Shane Lynch's helt absurd vilde fuldskæg i videoen!?!:-) 

JamaicaRichie Stephens Ft. Christopher Birch - Everybody Dance (Pop)
vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:10

IndonesienSummerlily Ft. Reza Rahadian - Cinta Stroberi (Alternative)
vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:10

IndonesienMytha - Tanpa Melodi (Pop)
vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:10

MalaysiaAman - Without You (Rock)
vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:10

LibanonMaya Diab - Gatifin (Pop)
vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:08

Martin Tungevaag - Vidorra Norge
(Dance/Electronica/House)

Philip | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:08

I sommer tippede jeg "Wicked Wonderland" som var årets "russelåt", altså en sang der var tænkt at skulle være årets soundtrack til studenterfejringerne i Norge.

 

"Vidorra" er ikke så typisk norsk som meget andet fra fjeldlandet. Lyden er mere tysk og har de typiske elementer der er i dance anno 2014, nemlig at det starter med et pop- eller rockbeat og slutter af med en gang lækker houselyd. Avicii har haft ekstremt held med det koncept, så hvorfor skulle norske Martin Tungevaag ikke også få succes med det?

Philip | Lør. 22. november 2014 kl. 22:10

Og min bemærkning om at lyden er mere tysk skrev jeg lykkeligt uvidende om at den i denne uge er højestplacerede nyhed på den tyske DJ-Playlist på 26.-plads.

MissFornøjet - Spildt Mand Danmark
(Urban)

vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:07

For 2 1/2 år siden dukkede den kvindelige rapper MissFornøjet op og sparkede benene væk under CB og fik sig to hits med "La Være At Tale Til Mig" og "SSSH!" der begge bla. gik Top-20 på ChartBase Top-100.

Hun var sexet, kompromisløs og diss'ede på livet løs - ikke mindst mod det mandlige køn, heriblandt en ex.

Men - så forsvandt hun igen!

Nu er hun tilbage og synes at være blevet "tæmmet". I hvert fald er de hårde verbale tæsk smidt til side og i stedet overtaget af en lidt trist lyrik omkring ugengældt kærlighed.

Production og musik er en mellow omgang, uden de store højdepunkter og der er intet mainstreamhit i vente her.

Men hvis man vender det hele lidt på hovedet, så er den nogen benløse lyrik, vel egentlig ganske fed. For hvorfor skal en kvindelig rapper absolut køre samme stil og bevæge sig i samme lyriske univers som hendes mandlige kollegaer?

Så trods den umiddelbare skuffelse over at den sexede-sparke-røv-rapper er blevet udskiftet med en kvinde med dagligdags problemer på hjertet, så er der alligevel point for det.

Men det ændrer desværre ikke på at nummeret i sin helhed synes meget anonymt og næppe kan følge op på hendes to store hits tilbage i 2012.

Men nu må vi se - undertegnede er før (tit!!) blevet overrasket!

Natasja Lee Dickinson - Little Red Shoes Danmark
(Country/Americana)

vancairo | Lørdag den 22. november 2014 kl. 06:07

Den danske Singer-Songwriter Natasja Lee Dickinson er her klar med nummeret "Little Red Shoes" der er at finde ovre mellem Country, Folk og Americana-genrerne.

Hun har endnu ikke hittet på ChartBase, men blev dog HitTippet for et par år siden med det flotte nummer "Why".

Dengang forstod jeg ikke helt jeg ikke havde hørt om hende tidligere og nu, der forstår jeg ikke at jeg ikke har hørt mere om hende siden da.

Men efter lidt googling efter info, viser det sig at sangerinden bla. har haft travlt med noget så tåbeligt som et project sammen med Hus Forbi som skal sørge for mad til de hjemløse sælgere af avisen!?!

Ja, man bliver vel næsten lidt forarget når en kunstner på den måde rent faktisk går ind i en sag og virkeligt lægger kræfterne i og prøver at gøre en forskel!

Jeg ville sagtens kunne forstå hvis der kom surer miner fra mange andre kunstnere, for hvorfor skal det pludseligt ikke være nok at være "ambassadør" for en eller anden organisation, at tage telefoner ved en landsindsamling eller at optræde med sit nye nummer til selvsamme?

Nej - spøg til side. Det her er sgu godt gået og total respekt for det! Fantastisk at nogen vil gøre ting som dette!

Og hvis man har lyst til at støtte projectet Giv Avissælgerne Et Måltid Mad, så kan man læse meget mere om det på www.natasja-dickinson.dk og se hvordan og hvorfor!

I mellem tiden, så tag en lytter til "Little Red Shoes" som ligesom "Why" er et skønt lille nummer, der som det mindste burde kunne få sig lidt P4-play.

USASlash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Bent To Fly (Rock)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:24

SydAfrikaBobby Van Jaarsveld - My Alles (Pop)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:24

ThailandAB Normal - Tang Tee Pit Gor Yang Rak (Rock)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:24

HollandMike & Colin - Je Spookt Door M´n Hoofd (Pop)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:24

USAPapa Roach - Warriors (Rock)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:23

ØstrigNockalm Quintett - Das Kleine Haus Am Meer (Schlager/Dansktop/Volksmusik)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:23

JapanLing Tosite Sigure - Enigmatic Feeling (Rock)
vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:23

Sam Smith - Like I Can Storbritanien
(Pop)

vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:21

Mens "I'm Not The Only One" klart har været Sam Smith's største hit på CB's bruger-definerede lister, med en 1. plads på både ChartBase Top-100 og Brugernes Top-50, ja så er det naturligvis "Stay With Me" der samlet set er brittens største hit verden over.

Men det har været lidt af en succeshistorie i det hele taget at være Sam Smith og han har nu fem pænt store hits på sit CV.

"Like I Can" er nyeste udspil fra ham, men modsat de seneste to (og førnævnte) hits, ja så er Soul'en ikke så iørefaldende på denne.

Det mest Pop og selvom productionen trækker henimod Soul-genren, så er det mere PopRock det lyder som om.

Endnu et fedt nummer fra sangeren, men umiddelbart ikke et hit i samme størrelse, som hans seneste succeser.

Astral Week - Happy Italien
(Rock)

vancairo | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:20

Vi ser det tit - et eller andet ukendt Rockband der laver en coverversion af et kendt Popnummer, for på den måde at blive "opdaget".

Her er det italienske Astral Week der har taget sig af Pharrell Williams megahit "Happy" der bør gå hen og blive 2014 største hit, når diverse Year-End Charts udkommer omkring nytår.

Et Popnummer er det måske ikke, men trods at det er et Urbanudspil så har det haft samme succes på Poplisterne - så vi hiver det ind som et eksemåel alligevel:-)

Jeg skal jo selv være den første til at indrømme at de italienske gutter her næppe var blevet anmeldt hvis ikke det havde været for coverversionen her. Så jeg er selv med vidt åbne øjne faldet lige ned i trickfælden her.

Men det er et godt gimmick og det har helt naturlig interesse for folk at høre "Happy" i en så hård Rockversion som her.

Et hit bliver det næppe, men det skal helt sikkert nok få Astral Week et par trin opad karrierestigen - letkøbt eller ej:-)

Northbrook - On A Train Australien
(Dance/Electronica/House)

Philip | Fredag den 21. november 2014 kl. 05:20

Northbrook er en lille by nord for Chicago.

Men der findes også et Northbrook i Australien, omkring 20 kilometer vest for Brisbane.

Australien ser da også ud til at være hjemsted for gruppen Northbrook.

 

"On a Train" er en gang dance iblandet noget country eller sydstatsrock. Det lyder forskelligt fra det dance man ellers hører, men samtidig er det så radiovenligt at selv P3 og P4 burde kunne sætte nogle minutter af til at spille nummret.

 

Uanset hvad, så kommer jeg nok til at smide et andet nummer ud af min hitliste i næste uge for at få plads til den.

StorbritanienTom Odell - Real Love (Singer/Songwriter)
vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:29

TaiwanRachel Liang - Ai Qi Shi Hen Can Ren (Pop)
vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:29

MalaysiaHafiz - Matahari (Rock)
vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:28

USAMarilyn Manson - Third Day Of A Seven Day Binge (Alternative)
vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:28

USASmashing Pumpkins - Being Beige (Rock)
vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:28

Watermät - Bullit (So Real) Frankrig
(Dance/Electronica/House)

partyfever | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:21

Så er der for alvor Hit alarm!

I juni blev "Bullit" tippet her på chartbase hvor det blev spået til at blive et af sommerens helt store dancehits.

Det må man også sige at det blev/er da nummeret stadig climber charts rundt om i verden.

Nu er Watermät så ude med en ny version og det er selvfølgelig en vokal version.

Og hold nu fast hvor er den i forvejen geniale "Bullit" bare blevet endnu bedre og hedder nu "Bullit(So Real)".

Hvem der leverer vokalen ved jeg ikke, men den leder ens tanker hen på Faithless tiden.

Denne her Vocal version var lige hvad der manglede for at gøre vinteren lidt bedre for jeg er stensikker på at det her bliver ekstremt hot.

 

Gareth Malone´s All Star Choir - Wake Me Up Storbritanien
(Gospel/Choir/Acapella)

vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:20

Mens vi venter på at Band Aid 30 vel indtager UK's 1. plads i næste uge, ja så er Nr 1. i det britiske i denne uge charitysinglen for Children In Need.

Det er korlederen Gareth Malone, der sammen med sit Allstar Choir har indsunget Avicii's megahit "Wake Me Up".

Stuntet består i at All Star Choiret er kendisser fra TV, sport osv. men er uskolede sangere.

Det er der heller ikke den store tvivl om, efter få sekunders lyt:-) Men ideen er såmænd god nok og pengene går til et godt formål.

NewEntry på plads 64. af ugens Top Of The World-chart.

Polycat - Pop Gan Mai (So Long) Thailand
(Pop)

vancairo | Torsdag den 20. november 2014 kl. 05:20

Det er yderst sjældent vi HitTipper thailandsk musik, men ugens NewEntry på plads 89. af Top Of The World, er simpelthen for fed at overse!

Ikke fordi man forstår noget af "Pop Gan Ma (So Long)"-teksten der synges på thailandsk, men selve nummeret er ret genialt.

SynthPop-bandet Polycat er nemlig lykkedes med at ramme 80'er-lyden så præcist, at det ikke engang lyder påtaget.

Britisk RockPop fra 80'erne må have været en inspiration her og om det ligefrem skulle være en coverversion, skal jeg ikke kunne sige - men fremragende er det i hvert fald.

Så har du et par minutter tilovers i dagens netsurfing, så snup en lytter til Polycat's tidsrejse her!

SydkoreaTVXQ/Tohoshinki - Time Works Wonders (Urban)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:01

PalæstinaMohammed Assaf - La Wayn Brouh (Arabic/Turkish)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:01

SydkoreaMC Mong Ft. Jinsil - Miss Me Or Diss Me (Urban)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:01

ColombiaJ. Balvin - Ay Vamos (Latino/Reggaeton)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:01

EgyptenCarmen Soliman - Habibi Mosh Habibi (Remix) (Dance/Electronica/House)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:01

JapanNMB48 - Rashikunai (Asian/J-pop/K-pop)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:00

LibanonNancy Ajram - Yalla (Pop)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:00

MexicoThalía - Por Lo Que Reste De Vida (Pop)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:00

Storbritanien IrlandOne Direction - Where Do Broken Hearts Go (Pop)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:00

SydkoreaMC Mong Ft. Huh Gak - The Happiest Time Of My Life (Urban)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 19:00

Storbritanien IrlandOne Direction - Ready To Run (Pop)
vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 18:59

Maddie & Tae - Girl In A Country Song USA
(Country/Americana)

vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 06:38

Efter at have hittet nogle måneder - uden dog helt at ryge i top, ja så er "Girl In A Country Song" fra Maddie & Tae endelig en NewEntry på vores CB CountryChart på plads 9.

Nummeret er et slags svar, på de mange Country-Bro-hits der omhandler letpåklædte kvinder, druk, party osv. - heraf en bunke hits der har storhittet på vores CB CountryChart, med bla. Florida-Georgia Line og Luke Bryan.

Man kan kun synes det er lidt cool sådan at sige fra, når det gælder denne manschauvinisme der florerer i genren p.t., men samtidigt kan man vel også sige at Maddie Marlow og Tae Dye her, er et product af selvsamme, for de er da selv typiske postergirls.

Men uanset, så er det en fed lille feedback til drengene og det kunne da være genialt hvis andre genrer fandt på det samme - hvad med den danske Rap og Dancehall? Der kunne vist godt gives lidt igen:-)

Bruno - Male Albanien
(Dance/Electronica/House)

Philip | Onsdag den 19. november 2014 kl. 06:38

Østeuropæisk dance med den typiske lyd derfra!

Men hvor det oftest kommer fra Rumænien eller andre Balkan-lande, kommer Bruno her fra Albanien.

 

Der synges også på albansk, og titlen udtales altså dermed ikke [mæjl], men derimod [mahlæ], og oversat til dansk betyder det slet og ret "bjerge", men jeg har dog en fornemmelse af at det også skal forestille at være et pigenavn i denne sang.

L.I.G.A. - Søvnløs Danmark
(Urban)

vancairo | Onsdag den 19. november 2014 kl. 06:37

Jo den er god nok - også trioen L.I.G.A. er "Søvnløs" for tiden:-)

Men det skyldes så måske at singlen har været ude i 14 dage uden at nå Denmark Fair-50 - eller i deres tilfælde uden upload Røvrender Top-5.

Jeg ved godt jeg ævler meget løs om de manglende uploads fra de danske kunstnere, men det er simpelthen fordi at det bortset fra at være en klam trend - så heller ikke giver ret meget mening.

Der er langt flere eksempler på numre der først begynder at hitte når der er kommet et upload af nummeret, end et nummer der bliver uploadet og pludseligt ikke hitter. Ja faktisk kan jeg ikke komme på et eneste eksempel i den sidste kategori.

Der er naturligvis de numre der hitter stort uden uploads. Og her kan man jo hverken sige med sikkerhed´om det ville sælge/hitte mere eller mindre med et upload. Alligevel så fortsætter man med dette og dermed indirekte kalde de danske forbrugere for tyveknægte og musikpirater.

Man kan dog hurtigt verificerer at dem der hitter uden upload, kun er dem der automatisk bliver playlistet i radioerne. Så i det øjeblik af en ny og mere spændende kunstner overtager denne automatikplacering af airplay, er den "gamle" kunstner på skideren.

Men, men, men trætte trio L.I.G.A. kan nu lukke øjnene roligt, de har uploadet videoen til "Søvnløs" og mon ikke den vil få masser af videoplay i diverse ungdomssammenhænge og også nok finde vej til de fleste radioers playlister og blive et hit.

IKke at det er et fantastisk udspil, men det er heller ikke dårligt. Productionen af vocal og Rap er blevet bedre, mens nummeret i sig selv bare synes at være et udspil med stort set samme opbygning og sound som deres forrige SoulPop-singler.

Videoen er også sådan lidt 50-50, i det at ideen bag den ser ganske fed ud, men udførelsen af den derimod virker som lavet på et alt for billigt budget ud fra netop ideen.

Jeg tror at "Søvnløs" nok skal komme på hitlisterne, men jeg tror ikke at samme hit-opskrift vil fungerer på ret mange udspil mere. Trioen og deres to bagmænd, må til at vise at de kan lidt mere end bare det samme igen og igen.

Danmark PortugalMikkel Solnado Ft. Joana Alegre - E Agora? (Singer/Songwriter)
vancairo | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:04

DanmarkWagners Orkester - Aprilsnar I November (Pop)
vancairo | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:04

DanmarkSkinz - Tænd Op (Urban)
vancairo | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:04

DanmarkLars Jelsbak Ft. Morten Sandager - Nyt Perspektiv (Pop)
vancairo | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:04

Band Aid 30 - Do They Know It´s Christmas? Storbritanien
(Pop)

vancairo | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:01

Så kører "Do They Know It's Christmas?"-toget igen!

Originalen fra 1984 fra Band Aid er stadigvæk mellem de mest solgte singler nogensinde, en af de største ny-klassikere indenfor julemusiken og en charity-sang af de helt store.

En ny version fra 1989 (Band Aid II) havde også pæn succes, mens deen tredje i 2004 (Band Aid 20) ikke helt kunne leve op til klassikerstatussen.

Nu er det så Band Aid 30 der tæller navne som Ed Sheeran, Sam Smith, One Direction, Ellie Goulding, Olly Murs, Paloma Faith, Clean Bandit, Disclosure, Bastille, Angelique Kidjo, Fuse ODG, Chris Martin, Bastille, Emeli Sandé, Elbow, Roger Taylor, Elbow, Sinead O'Connor, Rita Ora, Seal, Jessie Ware, Underworld og Bono-igen-igen.

Dennegang holder productionen sig (modsat 2004-versionen) mere til originalen men teksten er ændret en smule, da indsamlingen nu er rettet imod Ebola-epidemien.

Charitysange har dog haft det mere end almindeligt svært siden Haiti-katastrofen, hvor der gik inflation i dem.

Men mon ikke at den version her nok skal blive et pænt stort hit, også selvom den ikke når 1984-originalen til sokkeholderne?

Scooter - 999 (Call The Police) Tyskland
(Dance/Electronica/House)

Philip | Tirsdag den 18. november 2014 kl. 06:01

Det er i den kommende uge præcis 20 år siden jeg første gang hørte Scooter. Dengang var han på hitlisterne i Tyskland med nummeret "Hyper Hyper", der gik ind på min hitliste fredag den 18. november 1994 og gik til tops ugen efter.

 

Selv havde jeg regnet med at det blev noget med nogle få singler og derefter ud i glemslens tåger ligesom det meste andet indenfor de genrer som jeg lytter til.

Jeg havde ikke drømt om at netop de skulle gå hen at blive et af de etablerede navne på den tyske dancescene her mange år efter.

 

Jeg tog heldigvis fejl. De sidste 5 år har de til gengæld nok ikke haft et top-10-hit, og siden 2011 er det kun blevet til placeringer på den nederste halvdel af hitlisten i Tyskland. Okay! Med én undtagelse, nemlig "Bigroom Blitz" der blev nr. 43. Heller ikke "999" tror jeg bliver det helt store på hitlisterne.

 

Til gengæld ser det ud til at de er inde i en periode hvor de ikke laver coverversioner, eller også har de bare været uhyggeligt gode til at vælge numre som de fleste af os ikke kender.

Chawki Ft. Dr. Alban - It´s My Life Sverige Marokko
(Pop)

partyfever | Mandag den 17. november 2014 kl. 05:24

Den svenske tandlæge og senere 90´er mega hitmaker Dr. Alban havde hans vel nok største hit med singlen "It´s My Life" i 90´erne.

Det er et nummer som er blevet remixet og remaked til uendelighed ligesiden.

Nu er det så produceren RedOne som står bag en ny produktion af "It´s My Life".

På vokal er det den for mig ukendte Chawki som leverer en lidt balkan agtig engeksl udtalende version og så er Dr. Alban med på omkvædet.

Det er en version, som jeg vil mene ville passe bedre til sommerens fester, men om det kan bliver et hit her hen over vinteren bliver spændende at se.

Det er pop med latino toner og en lille snert euro dance fra den originale version.

vancairo | Man. 17. november 2014 kl. 05:28

Det er marokkanske Ahmed Chawki der hele to gange har været HitPick her på ChartBase.

| Man. 17. november 2014 kl. 08:59

Der kan man bare se, det havde jeg sikkert opdaget med lidt bedre research :)

Bryan Rice - Hear Me As I Am Danmark
(Pop)

vancairo | Mandag den 17. november 2014 kl. 05:24

Sidst vi hørte fra CB-favoritten Bryan Rice, var da han for ca. et år siden hittede sammen med franske Guena LG og Dancetracket "Stay Awake" der gik Top-50 på ChartBase Top-100 og nåede flere af vores andre charts også.

Det er dog noget længere siden han virkeligt har storhittet hos os, men måske det sker med det nye udspil "Here Me As I Am".

For selvom den danske sanger ikke hitter særligt meget i resten af DK, så har han været ret konstant med at falde i CB's brugeres smag og selv internationalt, så synes han at småhitte sporadisk af og til.

"Here Me As I Am" er et hop tilbage til den blankpolerede Pop som han brød igennem med i sin tid, men trods den unikke sound og fantastiske vocal fra Bryan Rice, så lyder "Here Me As I Am" som noget man har hørt alt for mange gange før og dermed ret anonymt.

Ved første lyt ved man at det er Bryan Rice, men man vil samtidigt (ved mindre man er meget kendt med sangerens discografi) næppe tænke videre over om det er et nyt eller gammelt nummer fra ham.

Der mangler egentligt hitpotentiale her, hvilket er lidt synd, når man samtidigt ved at den talentfulde kunstner udemærket ved hvordan man ellers skruer et hit sammen.

Men som altid er det en smagssag og måske CB's brugere er uenige her og giver "No Promises"-sangeren endnu et storhit på CB?

A-Base - Never Gonna Say I´m Sorry Sverige
(Pop)

vancairo | Mandag den 17. november 2014 kl. 05:24

Tilbage i 1996 begyndte enden for svenske Ace Of Base og deres store internationale succes.

Singlen "Never Gonna Say I'm Sorry" var den sidste med Malin Berggren som egentligtmedlem af gruppen og bortset fra "Life Is A Flower" der var førstesinglen fra det næste album, ja så var dette sidste store internationale hit for den svenske gruppe.

Nu kan det så være starten for den nye svenske kvartet A-Base.

Ja, det er helt samme koncept som A-Teens kørte for år tilbage, med at lave en karrierestart baseret på andres Greatest Hits.

Dengang var det ABBA (A-Teens startede iøvrigt ud som ABBA Teens) og nu er det altså Ace Of Base det gælder.

Det er naturligvis helt ufatteligt letkøbt, på den anden side ser det ud som at alle vinder på det.

A-Base har fantastisk materiale at starte ud med og Ace Of Base der forgæves har forsøgt at comebacke, kan se nye penge rulle ind på kontoen og hvem ved - måske med deres musik på hitlisterne igen, forsøge endnu et comeback.

Til gengæld er det umådeligt svært at høre den store forskel på selve sounden, hvis man sammenligner A-Base med A-Teens.

Men da målgruppen jo er en ny generation nu, ja så gør det nok ikke det store.

Det er glatpoleret Pop af den allerbedste svenske skuffe (i øvrigt lidt finsk også da bagmanden er fra Finland:-)) og det er bare en sound som igen og igen har indtaget hele verden. Ikke mindst med navne som ABBA og Ace Of Base .....:-)

Fisseronni - Nummer Danmark
(Comedy)

vancairo | Mandag den 17. november 2014 kl. 05:23

Én enkelt plads fra at nå ind på ugens Denmark Fair-50 - Fisseronni med "Nummer".

Ja de fleste er nok stødt på Fisseronni aka Ronni Hansen der i skikkelse at Mathias Obdrup Jacobsen er blevet noget af et Youtube-fænomen og i skrivende stund har mere end 107.000 følger på Facebook.

Nu er nummeret "Nummer" .... så som sagt ude og klarer sig godt her den første uges tid og det spændende er så om dette fortsætter til at blive et reelt stort hit herhjemme, eller det bare er en af de sædvanlige FB-fans-hits der holder en uge eller allerhøjest to.

Stilen på singlen er Hardstyle, dopet op med en omgang Rap med flow som Østkyst Hustlers og lyrik som ....., ja en X-Rated Score Kaj:-)

Der er masser af de her internet-kendiser og langt de fleste har absolut intet at byde på, men tjener rigtigt gode penge ved det.

Det gør gutten her uden tvivl også og hans "figur" er da også godt lavet, omend der som sådan ikke er noget som helst nyt over den.

Men så igen - det er de yngste generationer der følger ham, så sammenligningsgrundlaget er nok ike så udbygget hos dem endnu.

Til gengæld er det en yderst "nem" målgruppe. Både hvis du skal have en aktiv fanskare og især hvis du skal sælge ting til dem.

Desværre er de det også mht at blive påvirket af det de ser og hører. Hvem har f.eks ikke måttet krumme tæer over helt små piger der giver sig af med at twerke efter Miley Cyrus-stuntet?

Men ifølge en artikel i politikken mener Mathias Obdrup Jakobsen ikke rigtigt han har et ansvar, når det gælder hans figurs forkærlighed for kokain, hash og at tale nedladende om kvinder. Det er børnenes forældres ansvar ...!

Det er selvfølgeligt helt korrekt - og i øvrigt den sædvanlige ansvarsfralæggelse som vi altid hører, ikke mindst herhjemme hvor alt synes at være okay at gøre, for det er altid andres ansvar.

Uanset så er journalistpraktikanten fra Go' Morgen Danmark (har de rigtige journalister på det program???) p.t. brandvarm på de danske hitlister og sikkert snart på CB også.

Ugens HitPick

Admiral C4C Ft. Roxana - OMG Nigeria Rumænien Cypern
(Dance/Electronica/House)

vancairo | Mandag den 17. november 2014 kl. 03:55

Ugens HitPick her på CB er fra Rumænien, eller faktisk mest Cypern - eller egentligt Nigeria!

Admiral C4C er født i Nigeria, men bor på Cypern hvor han er en stor stjerne.

Senest er han kommet på rumænsk pladeselskab og har på singleudspillet her fået selskab af den superhotte rumænske sangerinde Roxana Nemes.

"OMG" er fra i sommers og blev released sammen med to-tre andre udspil og har småhittet lidt i især sydeuropa.

Nu er fokus heldigvis blevet ført over på den geniale "OMG" her, der nu udgives på flere andre markeder.

Det er recepten med Dance, krydret med Reggae-Dancehall der igen gøres brug af her. Oven i det er der et skud østeuropæisk Pop tilsat og lidt afrikansk Go-Happy-Feeling.

Det er et hamrende catchy udspil, der forhåbentligt ikke ødelægges af en underlig release-plan.

I hvert fald skal Admiral C4C Ft. Roxana og "OMG" have chancen her på CB og får derfor lidt ekstra opmærksomhed den kommende uge.

Så tag en lytter folkens.

P.S. Oh My Goood!

Vælg en uge
Januar01020304
Februar05060708
Marts0910111213
April14151617
Maj18192021
Juni2223242526
Juli27282930
August31323334
September3536373839
Oktober40414243
November4445464748
December49505152

Vælg et år:

2007   2008   2009  

2010   2011   2012  

2013   2014   2015  

2016   2017   2018  

2019   2020   2021  

2022   2023