Seneste hitlister:

CB Critic-Alt Tors. 13. juni 2024 - 00:05

CB 25+ Tors. 13. juni 2024 - 00:04

Top Of The World Ons. 12. juni 2024 - 00:05

CB VideoChart Ons. 12. juni 2024 - 00:04

CB Denmark-Danmark Tirs. 11. juni 2024 - 00:05

Brugernavn:
Kode:

Opret profil (Register)

Kontakt

Artist: Titel:

Hittips

Uge 09 - 2015

Alesso Ft. Roy English - Cool Sverige
(Dance/Electronica/House)

vancairo | Søndag den 01. marts 2015 kl. 05:48

En 1. plads på ChartBase Top-100 og en 3. plads på både Brugernes Top-50 og CB Dancefloor er de bedste placeringer (af mange) som svenske Alesso scorede sig med "Heroes (We Could Be)".

Nu er tiden komme til at følge på det endelig gennembrud og det bliver med nummeret "Cool" featuring Roy English.

Personligt synes jeg ikke det er nær så godt som førnævnte udspil omend jeg heller ikke var overbevist af det i starten.

Men er ved at blive lidt træt af alle disse DJ's/producere der "forklæder" Popnumre som Dance-udspil.

Det rammer selvfølgeligt meget bredere og hitter dermed også større, men hos mig er trenden lidt ved at falme.

Men "Cool" passer perfekt ind under den skabelon og den tilhørende video gør også da den er en lile Teenfilm camoufleret som Dancevideo.

Ikke at det gør noget at man blander genrerne, men når det bliver for ofte er det ikke længere "bare et hit" men derimod kalkuleret og som begynder det at blive lidt trættende.

Men jeg er nok i stort undertal med den mening og det skulle undre mig meget om ikke "Cool" her ikke også blev et pænt stort hit!

Ozark Henry - We Can Be Heroes
(Alternative)

Philip | Søndag den 01. marts 2015 kl. 05:48

Da jeg så titlen, tænkte jeg om det var en ny version af Alessos nummer som var på hitlisterne vinteren igennem.

Det er en coverversion, men ikke af den "Heroes". Derimod er det en cover på et langt mere kendt nummer, nemlig David Bowies klassiker, der bl.a. er kendt som soundtrack på den tyske film, Christiane F., som var et must at se for skoleelever i 80´erne.

 

Stilmæssigt er vi ovre i noget ballade-agtigt indiemusik, og dermed milevidt fra David Bowies version. Og alligevel drejer de den på en utrolig opfindsom og flot måde.

Ellie Goulding - Love Me Like You Do (ATB Remix)
(Dance/Electronica/House)

partyfever | Søndag den 01. marts 2015 kl. 05:47

Lørdag er lig med fest og fest er der lige pludselig blevet over den fantastiske titel sang til hit filmen "50 Shades Of Grey" "Love Me like You Do" af Britiske Ellie Goulding.

Hun har igen scoret sig et nr. 1 hit verden over med den smukke pop ballade.

Nu er der så endelig en remixpakke klar og her er den mest iøjnefaldende helt klart Tyske ATB, som de fleske kender fra hans store hits i 90´erne og starten af 00´erne.

"Love Me like You Do (ATB Remix)" er et stykke lækkert EDM musik og vi ved jo frra Gouldings samarbejde med Calvin Harris at hendes vokal egner sig aldeles godt til dance genren.

ATB formår både at få nerven med fra originalen, men samtidig give den smæk i omkvædet.

Det er helt sikkert et remix som kan føre nummeret ind på dancecharten.

StorbritanienLuvBug Ft. Mark Asari - Revive (Say Something) (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:42

HollandMr. Probz - Nothing Really Matters (Afrojack Remix Radio Edit) (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:42

Storbritanien USACalvin Harris Ft. Gwen Stefani - Together (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

Sverige StorbritanienEric Prydz Vs. Chvrches - Tether (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

Nigeria SydAfrikaDavido Ft. Uhuru And DJ Buckz - The Sound (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

SydAfrikaCuloe De Song Ft. Thandiswa Mazwai - Nguwe (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

SydAfrikaDJ Kent Ft. Ziyon - Your Love (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

BelgienHaldis Ft. De Biker Boys - Haldis Een Pintje (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

TysklandSean Finn - Show Me Love 2015 (Bodybangers Remix) (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:41

Loni Cash - Back To Life (Dance/Electronica/House)
vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:40

Iggy Azalea Ft. Jennifer Hudson - Trouble USA Australien
(Urban)

vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:39

Mens danske MØ måtte lide den triste skæbne at hendes store chance for et rigtigt internationalt gennembrud, blev skudt i sænk da hendes featuring på superstjernen Iggy Azalea's single "Beg For It" blev et hurtigt overstået kapitel da videoen til singlen blev aflyst, så er den australske rapper nu klar med ny single og video til nummeret "Trouble".

Her er det sangerinden/skuespilleren Jennifer Hudson der er featured og udspillet giver og en lidt anden stil fra Iggy Azalea end tidligere.

Motown-Soul-viben fra Jennifer Hudson gør rapperens rap til sekundær her og nummeret er noget mere "voksent" og klart mindre bimbo-teen-twerk-ish:-)

Det kan så også betyde at nummeret ikke har samme gennemslagskraft som megahittene "Fancy" og "Black Widow".

Men verdens musikmedier skal nok tage udspillet til sig og gøre det til et hit - men næppe så stort som de to førnævnte.

Imens er et helt andet spørgsmål hvorfor MØ's hjemmebane på P3 ikke gik amok over MØ's featuring på "Beg For It" og råspillede det? Hmmm ... et af livets store mysterier:-) 

Sophia Ziegler - Prototypical Danmark
(Pop)

vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:39

Så blev det i aftes farvel til endnu en X-Factor DK -finalist i aftes.

I den 100. jubilæums udsendelse (der blev fejret så latterligt tamt at det gjorde ondt!!) røg den 25 årige Sophia Ziegler i farezonen sammewn Baraa Qadoura.

Alle de tilbageværende har et talent der er værd at snuppe et lyt til og alle burde kunne få en karriere ud af det efter X-Factor, med de vi har set og hørt dem leverer hidtil.

Så det MÅ være i småtingsafdelingen når man snakker om grunde til at nogen ryger i farezonen.

Sophia Ziegler er gudesmuk, synger godt - og så er hun "alenemor, mønsterbryder og i-kender-resten-af-smøren:-)

Nogen gange går der lidt for meget branding i det og mht sangerinden her, så hørte vi hele tiden fra Lina Rafn hvor hårdt et liv som Sophia Ziegler har/har haft og hvor hårdt hun har kæmpet/kæmper og blah-blah.

Historien/brandingen virkede da Lina Rafn brugte den om Linda Andrews da hun i sin tid vandt X-Factor DK, men i år var der bare stærkere personligheder/historier at kæmpe med, så det blev aldrig rigtigt hovedhistorien, som det gjorde dengang med Linda Andrews.

Hun kunne castes som "naboens søde datter", men hende har vi allerede i Emile Esther og derfor blev det nok i stedet "Alenemoren med det hårde liv".

De andres finalister er meget bedre brandede - i hvert fald de fleste. Tannaz samt Ivarsson, Bang & Neumann er heller ikke for stærke her og kan sagtens stå i farezonen næste gang.

Men nu har to af showets store favoritter på skift stået i farezonen de sidste to weekends - begge med udlandsk baggrund. Og man skal heller ikke underkende muslimofobien når det kommer til stemmeafgivningen, for om nogen så må DF's vælgere være godt repræsenteret foran TV'et hver fredag Kl 20.00.

Og hvis det er småting der gør, hvem der ryger i farezonen, ja så er dette bestemt en ting der kan spilde ind.

En anden "småting" er tween- og teen-pigerne ude foran skærmene. Det er musikindustriens målgruppe Nr 1. og det lader til at de i stort antal har kastet deres kærlighed på CityBois.

Det er stadigvæk dem der har den dårligste vocalperformance (omend de bliver bedre og bedre) men deres generelle performance og ikke mindst deres charme har bragt dem langt - og kan meget vel give dem sejren til sidst, hvis Blachman holder tungen lige i munden og de fortsætter deres udvikling.

Nå, men Sophia Ziegler forlod showet her til aften med hendes version af Stine Bramsen's "Prototypical" på en aften hvor temaet var ....? X-Factor skiver på siden "moderne hits" mens Remeé fablede om Airplay Year-End Top-20-Hits (og valgte et hit fra i år!!!!).

Drop nu de temaer - eller også så lav nogle seriøse!!!!!

Patrick Dorgan - Marilyn Danmark
(Urban)

vancairo | Lørdag den 28. februar 2015 kl. 04:38

Det Er Gået Stærkt For Danmarks Nye Soul-Stjerneskud Patrick Dorgan, Siden Han Blev Valgt ..... Blah Blah Blah"  ja man kunne have fortsat citatet fra P3, men da det minder mere om en pressemeddelelse fra sangeren selv end info fra en Public Service-kanal forlader vi det der.

For Gu' Er Det Da Røv ikke "gået stærkt" for sangeren, siden han var uundgåelig med "On The Way Down" sidste år!

Det er først nu der kommer et nyt singleudspil og indtil da, ja så har succesen herhjemme da været "OK" men sq da heller ikke mere.

Nu er andet singleudspil så klar og i vanlig P3-stil så er man hamrende ligeglade med at vælge to ud af to singleudspil fra den samme kunstner at promote uhæmmet for skatteborgernes penge.

Det er igen folkene bag Lukas Graham der står bag den nye single "Marilyn" her og dermed kan man føre nepotismen endnu længere tilbage, da Lukas Graham jo også har gode forbindelser på P3.

"Marilyn" er endnu et nummer der bruger "navnetricket" og udover det, så er det SoulPop med gang i - og noget der er hørt tusinde gange før.

Havde det været James Sampson der udgav dette havde det næppe fået et eneste play på P3, men Patrick Dorgan er det derimod smart og nyt at spille - så her der er det fremragende og ikke som måske i James Sampson's tilfælde, været Mormor-Soul.

"On The Way Down" nåede sølle to uger på Denmark Fair-50 helt i bunden. Dette vel og mærke kun med en enkelt uge på Røvrender Top-5.

Så ja, en 2-3 uger mellem de 50 største hits herhjemme blev det altså højest til med forgængeren, så klart at han har brug for ekstra P3-hjælp nu igen:-)

SverigeAllyawan Ft. Näääk - Jag Hade En Gång En Båt (Reggae/Dancehall/Ragga/Ska)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:12

Ukraine RuslandMot Ft. ViaGra - Kislorod (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

USA NigeriaD´Banj & Akon - Feeling The Nigga (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

Frankrig MarokkoDJ Hamida Ft. Leak & Wayna K - Bledna (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

BulgarienKristo Ft. Zhana Bergendorff - Igraem S Teb Do Kraya (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

USABeyonce Ft, Pharrell Williams - Blow (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

NigeriaBurna Boy - Rockstar (Reggae/Dancehall/Ragga/Ska)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

Panama Puerto RicoJoey Montana Ft. De La Ghetto - Moribundo (Latino/Reggaeton)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

NigeriaDr. Sid Ft. Tiwa Savage - Oyari (Urban)
vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:11

Alfons - Ganjaman 2015 Sverige
(Dance/Electronica/House)

vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:10

For nogle år siden tordnede undertegnede en hel del over danske Disco:wax og deres mangel på uploads.

Det gør jeg ikke længere - dels er den danske Dancescene nu praktisk talt halvdød og dels har resten af de danske pladeselskaber taget den torskedumme politik til sig.

Fornyligt måtte vi fjerne norske Martin Tungevaag's "Samsara 2015" fra Denmark Fair-50-listen da uploadet var blevet fjernet og nye uoficielle uploads blev slettet gang på gang.

Det taler selvfølgelig for at man kan hitte uden et upload - fair skal være fair.

Men det hører til sjældenhederne og netop den norske- - og selvfølgelig den svenske Dance-scene storhitter internationalt netop nu. Ja i det hele taget er deres musik-scener ret populære internationalt p.t., mens den danske højest kan bryste sig af Michael Learns To Rock på airplaycharts i Hong Kong og Taiwan, lidt MØ featurings hist og her, samt Volbeat på Rocklisterne.

Det er naturligvis ikke kun uploadpolitikken der gør denne forskel, men snarere hele tilgangen til det at lave musik.

Fokuserer man kun på at sælge en rovfuld downloads til ens Facebook-fans, ja så har man måske ikke helt lagt lige så meget i det, som man ellers ville have gjort.

Omvendt kan man måske også påstå at danskerne bare ikke er bedre og derfor bliver nødt til ikke at uploade deres musik - for tænk hvis folk hørte det inden de skulle bruge penge på det - så ville de måske ikke gøre det?

Anyway så er vi nu klar til endnu et svensk Dance-hit der p.t. ligger hitlisterne i Scandinavien ned.

"Ganjaman 2015" fra Alfons (Arash Fami). 

Det er Dr Bombay-ish-karikatur - bare nu Rasta-vejen og så med en bunke trampebeats oveni.

Det stinker af hit og det har allerede så småt ramt DK også.

Så lad os glæde os over at naboerne kan leverer god musik til os og vores hitlister her i DK, nu hvor vores egne kunstnere ikke vil/kan:-)

Jess Glynne - Hold My Hand Storbritanien
(Dance/Electronica/House)

vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:09

Jess Glynne er måske ikke et navn der siger én så meget umiddelbart.

Men med fire Top10-Hits ud af fire mulige indtil videre, så er det bestemt et stort navn vi har fat i her.

Ganske vist var tre af Top-10-Hittene sammen med Clean Bandit ("Rather Be" og "Real Love") og Route 94 ("My Love"), men ikke desto mindre er hendes navn officielt på trackene.

Hendes eget solonummer "Right Here" gik Nr 6. i UK og gik ligesom de tre føromtale hits også Top-10 på vores egen CB Dancefloor, hvor "Rather Be" iøvrigt blev Årets Hit 2014 på.

Alt i alt har hun remt ret godt indtil videre og nu gælder det så den nye single "Hold My Hand".

Igen har vi fat i et hamrende fedt udspil som bevæger sig lige imellem Incognito's SoulFunk og nutidens HousePop og det gør det ikke værre at Jess Glynne's vocal er så pokkers stærk.

Om det bliver et hit må tiden vise, men potentialet er der i hvert fald og er promotion osv. i orden virker det ikke som et udspil der bør kunne floppe!

Stine Bramsen - Karma Town Danmark
(Pop)

vancairo | Fredag den 27. februar 2015 kl. 05:09

Hvad sker der lige her???

Fjerde solo-single fra Alphabeat's Stine Bramsen er der minsandten lavet musikvideo til?!?

Ja, jeg ved hvad i tænker "Jamen når det er uploadet og med video til, så sælger det jo ikke!".

Det er efter danske musiktilstande åbenbart et etableret fact ja. Men et andet fact er dog også at sangerindens to seneste solosingler er floppet, samt at "Karma Town" her har været ude i 14 dage inden uploadet her - og IKKE hittet.

Men hvor hendes igangskudte solokarriere ellers havde oset af en mere "seriøs og kunstnerisk" stil og tilgang så er videoen nu lavet i den gode gamle humoristiske Go-Happy-stil som Alphabeat også leverede. Så er der er åbenlyst sadlet om i forsøget på succes.

Det gør nu ikke så meget da det nummeret er ret godt og Stine Bramsen som vanligt gør sig godt med et smil og godt humør og havde dette været førstesinglen, så havde jeg klart forventet en god chance for lidt succes internationalt også.

Nu har man i stedet spildt kræfterne på den danske uploads politik og at spare penge og det har alt andet lige fjernet en del af Hypen når man nu endelig sætter de kræfter og promo-seriøsitet ind, der skulle være brugt fra starten.

Lad os håbe at nummer og video er godt nok til at hive lidt Hype og goodwill med igen internationalt, for som sagt så er det et ret fedt udspil. Og nu hvor Stine Bramsen er blevet "vraget" til Carpark North's udgivelse internationalt af "32" til fordel for tyske Sandra Nasic (Guano Apes) der må der være brug for lidt genoprejsning for den tidligere internationale stjerne.

FinlandNightwish - Élan (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

BelgienBalthazar - Then What (Alternative)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

StorbritanienThe Temperance Movement - Take It Back (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

USADeath Cab For Cutie - Black Sun (Alternative)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

StorbritanienTwin Atlantic - Oceans (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

New ZealandBrooke Fraser - Kings & Queens (Pop)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

StorbritanienEnter Shikari - Anaesthetist (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

StorbritanienCitizens! - Lighten Up (Alternative)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:47

JapanLeo Ieiri - Miss You (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:46

BelgienBed Rugs - Specks (Alternative)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:46

TyrkietZakkum - Gökyüzünde (Rock)
vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:46

Mana Ft. Shakira - Mi Verdad Colombia Mexico
(Latino/Reggaeton)

vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:45

"Mi Verdad" er en drømmeduet som det meste af den ikke-spansksprogede verden med stor sikkerhed går glip af.

Det er det mexicanske PopRockband Maná's der har haft flere hits på bla. den nu nedlagte CB Latino-10 og Top Of The World i tidens løb.

I resten af verden (mest den spansksprogede del) er CV'et endnu mere imponerende og bandet er uden tvivl megastjerner.

På "Mi Verdad" er det ingen ringere end den colombianske superstjerne Shakira der er hævet med.

Nummeret spurter op af listerne i især LatinAmerika og her på ChartBase debuterer de på Top Of The World's plads 42. som ugens højstplacerede ikke-japanske-NewEntry:-)

Det er LatinoPop med et snert af Rock og dermed kan man med stor sandsynlighed sige at succesen ikke bliver spredt ud til resten af verden. Men et lyt værd - det er det bestemt!

Roar Amundsen - Erling På Hjørnet Danmark
(Pop)

Philip | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:44

Roar Amundsen er ikke norsk, men faktisk dansk. Foruden at udgive musik har han været leder af et spillested og er en del af et sangskriverkollektiv. Desuden har han været underviser i sangskrivning på Engelsholm Højskole i fem år, fra 2007 til 2012.

 

Musikken minder mig lidt om Folkeklubben og lignende danskpopkunstnere der bevæger sig i grænselandet mellem dansktop, folk og pop.

"Erling på Hjørnet" er en kærlighedserklæring til de skæve eksistenser på samfundets bund og godt understøttet af videoen bliver jeg helt varm i hjertet af nummeret.

Offspring - Coming For You USA
(Rock)

vancairo | Torsdag den 26. februar 2015 kl. 03:44

De amerikanske PunkRockere i The Offspring er forlængst gået pseudo-pension.

I hvert fald står de to albums Smash (1994) og Americana (1998) stadigvæk ret ensormt tilbage som de store highlights når det gælder bandets discografi.

Smash som en del af PunkRockens revival, hvor Offspring sammen med navne som bla. Bad Religion og Green Day pludseligt bragede ind på mainstreamhitlisterne og var det hotteste af det hotteste.

På Americana gik de PopPunkRock og megahittede på mainstreamlisterne med flere hits, ikke mindst "Pretty Fly (For A White Guy)".

Men siden har der ikke været egentlige nævneværdige hits fra bandet og alle deres udgivelser synes at kunne refereres tilbage til ét af de to føromtalte geniale albums.

Der har såmænd været masser af fed musik fra bandet, men når det meste af det minder om kopier, eller i hvert fald dårligere versioner af deres tidligere hits, så får de bare ikke samme hype.

Og så er der vel også et eller andet ufatteligt modsigende ved millionær-PunkRockere:-)

Måske er der dog snart et tiende studioalbum på vej fra bandet der nu har over tredive år på bagen.

I hvert fald er der en single ude i form af "Coming For You" som ligger sig pænt mellem Smash og Americana rent soundmæssigt og så burde alle jo være glade:-)

Det er de måske også for "Coming For You" brager ind som ugens HotShotDebut på plads 16. af CB RockChart!

JapanMan With A Mission - Seven Deadly Sins (Rock)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

Spanien Den Dominikanske Republik Puerto RicoNicky Jam Ft. Enrique Iglesias - El Perdón (Latino/Reggaeton)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

Sydkorea4Minute - Crazy (Urban)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

MexicoThalia - Amore Mio (Pop)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

NigeriaKiss Daniel - Woju (African/Afropop)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

Sydkorea15& Ft. Kanto - Love Is Madness (Urban)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

StorbritanienMNEK - The Rhythm (UK Garage/Grime/Bassline/Dubstep)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

FrankrigVianney - Pas Lá (Singer/Songwriter)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:33

USASam Hunt - Take Your Time (Country/Americana)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:32

TyrkietGökhan Türkmen - Sen Istanbul´sun (Pop)
vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 18:32

Zedd Ft. Selena Gomez - I Want You To Know USA Tyskland Rusland
(Dance/Electronica/House)

partyfever | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 06:41

To af de helt store navne inden for musikgenren netop nu, Zedd som er kendt fra hits som "Clarity" , "Stay The Night" og "Spectrum" og Selene Gomez som vel egentlig mest er kendt som Justin Biebers (Eks)Kæreste og et par mindre hits, men stadig er hun et super hot navn blandt især teenagepigerne. En ung udgave af Kelly Clarkson kan man vel kalde hende om end Clarksom besidder en meget bedre vokal.

Zedd har slået sine folder som Dj i mange år, men her inden for de sidste 3 år har russeren for alvor fået gang i karrieren og har haft mange store internationale hits, ja han har sågar haft Medina inde og vende på vokal også.

De to stjerners udspil har fået titlen "I Want You To Know" og er vel det man bedst kan beskrive som et David Guetta rip off, omend det er lidt mere forfriskende at det er nye navne i stedet for de samme acts gang på gang.

Selena Gomez leverer en fremragende vokal og nummeret er top professionelt produceret.

Det er sådan et nummer der vil blive råspillet på hitstationer som The Voice.

Samtidig er det også "Hårdt" nok til at kunne blive en rigtig diskoteks basker.

Jeg tør godt at satse mine sparepenge på at "I Want You To Know" bliver forårets helt store hit. Der er da også allerede over 2 millioner som har lyttet nummeret igennem på youtube her den første dag det blev online.

Tasha - We Own D Road Trinidad & Tobago
(Reggae/Dancehall/Ragga/Ska)

vancairo | Onsdag den 25. februar 2015 kl. 06:37

Tasha (Natasha Benjamin) er fra Trinidad og her klar med udspillet "We Own Di Road".

Nu er det ikke meget caribisk musik vi har her på CB og slet ikke vi nedlagde CB Riddimz-charten.

Men "We Own Di Road" er nu godt inspireret af både Pop og ikke mindst Dance og kunne sagtens blive et hit herhjemme hvis det fik chancen (det gør det desværre næppe).

Men tilbage til Dance-delen af nummeret, for det lyder ret så bekendt det underlæggende spor.

Jeg er bestemt ikke sikker - men for mig lyder det som om man har "lånt" fra Haddaway's "What Is Love".

Måske ikke lige fra originaltracket, men derimod fra et af de tilhørende remixes.

Jeg har desværre ikke kunnet komme det nærmere, da der findes omkring 7154119 remixes af nummeret (overdrivelse fremmer forståelsen:-)).

Men måske andre kan - og måske det slet ikke er "What Is Love" der bruges her?

ØstrigConchita Wurst - You Are Unstoppable (Pop)
xpy | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:26

DanmarkThøger Dixgaard - Former (Urban)
vancairo | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:26

DanmarkMorten Remar - Umulige Kærester (Pop)
vancairo | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:26

Blue - King Of The World Storbritanien
(Pop)

vancairo | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:24

Boybandkvartetten Blue havde fra 2001-2005 hele 11 Top-10-Hits i UK, heriblandt de tre Nr 1.-Hits ""Too Close", "If You Come Back" og "Sorry Seems To Be The Hardest Word" og succesen var international med undtagelse af USA og Canada.

Men solo-lysterne fik fat i de fire gutter og trods at i hvert fald de tre af dem, har fremragende vocaler og som sådan også udgav ret fede numre, ja så blev de aldrig hver især den kæmpe succes de havde håbet på.

I 2011 comebackede de som UK's bidrag til Eurovisionen og endte på en 11. plads med "I Can".

Det blev et mindre hit i de tysksprogede lande og herefter blev deres næste single udgivet i disse lande som en del af et soundtrack og blev også et mindre hit.

Men nej, de har på ingen måde kunnet leve op til tidligere tiders succes og bortset fra at det altid er 50/50 om bands kommer tilbage på rette hitkurs efter et comeback og at boybands af flere grunde har endnu svære ved det, ja så har deres materiale heller ikke haft potentiale til det helt store.

Nu er de snart klar med et nyt album kaldet Colours som (desværre?) er fyldt op med en del coverversioner.

Desværre, fordi det stinker langt væk af hvor lidt arbejde der er lagt i projectet og hvor få kræfter der er bagved dette.

På den anden side så glæder jeg mig til at høre deres take på et par af de numre der er tale om, som "Hang On In There Baby" og "If You Don't Know Me By Now".

Men - førstesinglen er ikke et cover - sådan da.

"King Of The World" er et Pop-nummer med masser af Motownfeeling. Især grundet at det sampler fra Ben E. King-klassikeren "Stand By Me".

Egentligt lyder det rigtigt fedt og ikkemindst med Simon Webbe's soulfulde vocal på lead. Der kunne sagtens være dømt hit her - tilbage i deres velmagtsdage.

I dag skal der nok mere til. Der skal de leverer noget ekstraordinært for at trænge igennem fordommende som "HasBeens".

Netop derfor er det lidt ærgerligt at deres nummer sampler en så velkendt og brugt klassiker som "Stand By Me".

Der er SÅ meget fed musik derude i verden og ikke mindst ved et kig tilbage i vores fælles musikhistorie, at det kan undre at man ikke har været mere opfindsomme.

Men den kritik kan desværre leveres mod flertallet af coverversioner og samples.

Ofte virker det med at bruge så kendte numre, men skal du brage igennem, så er det mest geniale nu at låne fra et megahit som folk har glemt.

Anyway så er det gamle boyband tilbage og "King Of The World" er det udspil med mest hitpotentiale de har leveret siden deres comeback og lad os håbe at mit brok er ubegrundet og at gutterne får et pænt hit ud af det!

Kabaret Sybarit - The Poodle Danmark
(Klassisk/Musical/Opera)

vancairo | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:24

Det fantastiske ved musik er at det ikke altid er de "normale" rgler der gælder.

Da jeg anmeldte esbjergensiske Kabaret Sybarit´s nummer "Pigalle" for over fire år siden, var det et friskt og uendeligt totalt-langt-ude-pust på den danske musikscene.

Næste gang var det nummeret "Hatten Fuld Af Penge" det gjaldt - for ca. 2 1/2 år siden og dengang var det ret fedt at de stadigvæk eksisterede og endda havde fået en egentlig pladekontrakt.

For deres totale nærmest galemands-hybrid af musikalske genrer der snor sig rundt iført lyden af Kabaret, har ikke chancen for at leverer et egentligt hit, men alligevel eksisterer de.

Det gør de som i nok har gættet stadigvæk og de er nu klar med udspillet "The Poodle".

Det er stadigvæk (naturligvis) Kabaret der er overskriften nu her krydret med lidt Ska og Jazz, men til forskel fra sidst er der nu sket flere mærkbare udvikllinger i konceptet.

De har nu fået en kvindelig forsanger og uden at genere den tidligere forsanger, så var hans vocal bandets akilleshæl.

Kirsten Bjerregaard er tilgengæld med til at forstærke bandet, både som skønt blikfang men så sandelig også som en fremragende vocalist.

Derudover leveres der nu på engelsk, hvilket netop var dét der var brug for, for trods det manglende hitpotentiale så har Kabaret Sybarit på fornemmeste vis fundet deres helt egen "lomme" at hoppe i og bør kunne leve af at rejse verden rundt med deres niché-musik her lige så længe de egentligt har lyst.

Sidst men ikke mindst så er nummeret flankeret af en musikvideo der både lever op til bandets kabaret-univers og som pynter gevaldigt i en mildest talt død dansk musikvideo-verden.

Det glæder mig usigeligt at Kabaret Sybarit ikke bare stadigvæk eksisterer, men rent faktisk også bare bliver bedre og bedre!

Snup et lyt og lad jer rive med ind i den surrealistiske verden!

Sankt Chrøis - Os To Danmark
(Pop)

vancairo | Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 06:24

Den 17 årige Mathias Chrøis måtte sidste år forlade X-Factor DK allerede iefter andet liveshow.

Fra at være en af favoritterne til at vinde, faldt han totalt igennem da det endelig gik i gang.

Det er dog hverken første eller sidste gang at en af Lina Rafn's deltagere ikke har været "ordentligt klædt på" til showene når de gik i gang.

Men - nu er den unge gut tilbage og blækket er næppe tørt på pladekontrakten endnu.

Hidtil har han opbygget en trofast fanskare ved at lave covernumre og den seneste af disse er "Os To" originalt fra de anmelderroste - men hit-manglende - De Dødelige.

Det slipper den Mathias Chrøis (som nu kalder sig Sankt Chrøis) rigtigt godt fra og det stilfærdige Popnummer har han gjort til sit eget.

Det ironiske ved det hele er at han stoppede i X-Factor DK med nummeret "Sig Det" fra De Dødelige (der iøvrigt derefter fik sin eneste uge som hit!!) og altså nu vender hele bøtten og er klar til at indtage Danmark igen, efter at have sluttet amatørdagene af med endnu et De Dødelige-cover.

Jeg var ikke overbevist om den unge mands talent i 2014, men den måde han har holdt ved på og det han leverer på her, beviser at jeg var forkert på den!

Tag et lyt! 

DanmarkHasan Shah - Hvis Jeg Bad Om Din Hånd (Pop)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkIda Gard - When Are You Gonna Come? (Rock)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkMethe Danefeldt - Moving On (Jazz/Swing/Easy nListening)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkMichael Learns To Rock - Call On Love (Pop)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkSanne Gottlieb - Sick World (Alternative)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkHelle Henning - Loudness Of Loneliness (Jazz/Swing/Easy nListening)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkEnglando - Ingen Har Skabt Mig (Urban)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:34

DanmarkTurboChild - Gimme Some (Rock)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:33

DanmarkFlora Ofelia - Du Du Du (Kids/Børn)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:33

DanmarkWaldo & Marsha - You´re The Woman I Desire (Alternative)
vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:33

Markus Feehily - Love Is A Drug Irland
(Pop)

vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:33

Markus Feehily (bedst kendt som Mark Feehily) er nu klar med sit første solo-materiale efter tiden som en af leadsangerne i Westlife.

"Love Is A Drug" er Pop, men med Dance-/Drum'N'Bas-production som bringer minderne hen på Emeli Sandé, Naughty Boy mfl. fra det britiske.

Nummeret er da også produceret af Mojam der netop har arbejdet med disse - og bla. også Sam Smith.

Dette kan og bør blive et sologennembrud for sangeren, for der er dømt både hit og også en overraskende originalitet og ny sound i forhold til Westlife-tiden.

Men man skal ikke undervurdere smagsdommernes magt og der kan en fortid i Westlife været ødelæggende, når de "bestemmer" hvad der er HOT eller NOT.

Den anden leadsinger fra Westlife, Shane Fillan fik pænt stor succes her på CB med sit solomateriale, mens at det ikke blev til noget internationalt.

Til forskel fra hans udspil er dog den mere "moderne" sound på "Love Is A Drug" som ikke "kun henvender sig til husmødrene" og desuden også (trods den tidligere productionsomtale) adskilder sig grundigt fra Westlife.

For en Westlife-fan som undertegnede er det altid rart at høre nyt fra "gutterne" og Markus Feehily's vocal har altid været fremragende og karaksteristisk og hører helt sikkert hjemme på tidens hitlister.

Snup et lyt!

Paris Avenue - Sign Your Name
(Dance/Electronica/House)

Philip | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:32

Paris Avenue er en belgisk duo der har eksisteret siden 2004. Ifølge Discogs har de dog kun fire singler bag sig. Og så kommer Sign Your Name som deres femte single.

 

Som titlen antyder, er det en coverversion af Terence Trent D´Arbys store hit fra 1988. Kun "Wishing Well" fra 1987 var større på hitlisterne.

Selv syntes jeg bedre om "If You Let Me Stay" som var hans første single i foråret 1987, og når jeg hørte "Sign Your Name", fik jeg kvalme ved tanken om at en eller anden skulle flå hans hjerte ud af maven på ham og skrive sit navn på det med en sprittusch.

Ekua - Gør Kun Det Jeg Vil Danmark
(Urban)

vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:32

Sangerinden Ekua (Theresa Ekua Dickson) er et friskt nyt pust på den danske Urbanhimmel.

Hun har tidligere slået sine folder i duoen Rim & Ekua uden dog hverken at slå igennem eller at ramme ind på ChartBase.

"Gør Kun Det Jeg Vil" lyder som endnu et liberalistisk budskab, men dækker dog over mere end det.

Nummeret er ikke en ørehænger, men til gengæld af den slags som smagsdommerne på P3 evt. kunne kaste sig over.

Men tekstmæssigt er det et lyt værd og Ekua kører stilen fra navne som Idia.Arie, Erykah Badu mfl., hvor teksten ofte leveres som "Spoken Word" eller i hvert fald er langt mere i hovedsæddet end den underlæggende musik er.

Her synges der så på dansk og det er selvfølgelig bedst når det er ens modersmål og at man har noget på hjertet. Men kunne man forestille sig at sangerinden med det charmerende smil, smukke ydre og internationale navn leverede musik i denne stil på engelsk, så kunne der meget vel sker store ting og sager internationalt.

IKke som megastjerne mainstream, men som et etableret navn på Urbanscenen i det amerikanske og hos alverdens smagsdommere.

Herhjemme har den slags her nærmest kun én vej til succes og det er via P3 og i det øjeblik at P3 igen slipper grebet i den pågældende kunstner så ryger denne til bunds igen.

MØ er f.eks en P3-kuntner der uden P3 ville synke til bunds herhjemme, men som internationalt er et etableret "smagsdommernavn" og i øvrigt langt fra den mainstreammegastjerne som det påståes hun er.

Men tilbage til Ekua. Det ER et friskt pust det her og selvom det smerter mig at sige det (!?!), så kan man håbe at netop P3 tager fat i hende og hendes musik. Men personligt håber jeg at mine internationale fantasier om hende i stedet bliver ført ud i livet:-)

Tag et lyt!

David Latour - Say it Right Belgien
(Dance/Electronica/House)

vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 05:31

Den belgiske DJ/producer David Latour har flere gange besøgt CB men aldrig med den helt store succes.

Måske det sker nu hvor han støvet Nelly Furtado's 2006/2007-hit "Say It Right" af og smækket lidt Danceproduction henover.

2006-2007 var canadiske Nelly Furtado's storhedstid og hun var et af de hotteste navne internationalt.

Siden da er det kun gået nedad og selvom der stadigvæk findes en fanskare derude, så har det været småt med hits.

Så måske dette match, kan give begge kunstnere "et løft":-)

Nu er det ikke den dybe tallerken der opfindes her og det kunne lige så nemt have været et remix af singlen tilbage ved originaludgivelsen.

Men det lyder godt og det er altid et lyt værd:-) 

Ugens HitPick

Erika - I Think About You Italien
(Pop)

vancairo | Mandag den 23. februar 2015 kl. 02:02

Vi tager et smut til Italien for at hente ugens HitPick her på ChartBase.

Det er sangerinden Erika (Erika De Bonis) der leverer hittet "I Think About You".

Det er Pop med DiscoFunkUrban-indflydelse meget alá Michael Jackson's materiale fra hans største succeser.

Den stil som danske Thomas Troelsen havde kæmpe succes med at kopiere til den første vinder af X-Factor DK - Martin Hedegaard, og senere tjente masser af penge på at sælge videre til asiatiske artister.

Først troede jeg at det måtte være selvsamme Troelsen der stod bag nummeret her, men det har jeg ikke kunnet finde noget info om.

Men er man til Michael Jackson-stilen fra dengang eller var man vild med Martin Hedegaards musik, så er dette superguf!

Så i denne uge giver vi Erika og hendes "I Think About You" lidt ekstra fokus her på CB.

Og husk at man allerede fra i dag af, kan stemme på nummeret på ChartBase Top-100!

Vælg en uge
Januar01020304
Februar05060708
Marts0910111213
April14151617
Maj18192021
Juni2223242526
Juli27282930
August31323334
September3536373839
Oktober40414243
November4445464748
December4950515253

Vælg et år:

2007   2008   2009  

2010   2011   2012  

2013   2014   2015  

2016   2017   2018  

2019   2020   2021  

2022   2023   2024